2020. február 24., hétfő

légfegyver alkatrész,elsütő billentyű,Slavia 620 - Jelenlegi ára: 5 800 Ft

A képeken látható állapotú elsütőbillentyű(ravasz)a nevezett  tipusú légfegyverhez. A Slavia 620-aslégfegyver az 50-es években került kifejlesztésre a slavia 618-624 tipusú "ifjúsági légfegyverek"(gyermeklégpuskák)tovább fejlesztett változata, ami túlmutatott a típust követő Slavia 630-631 típusokon -műszaki megoldásait, technikai paramétereit figyelembe véve, ezt elsődlegesen a légtár-dugattyú lökettérfogatán-ami kb 2x-te akkora, mint az utódokba tervezett-ill. a dugattyú megakasztási módján értem. Ránézésre közel azonos a 630-631-es típusokkal, de az utóbbiakon a légtárhossz egy kész átverés "show", mivel a légtár végelemben kialakított hosszú menettel ellátott záróelemben kapott helyett a későbbi légfegyverek elsütőszerkezete. Ez e típusra vetítve is igaz, de itt csak az elsütő billentyű(ravasz) illeszkedik, a kakas -megakasztó fülecs)benyúlik a légtár felhúzó nútjába, s mivel a megakasztás helye a dugattyú paláston alul kiképzett áttöret, a dugattyú a légtárban végig futtatott. A Slavia 630-631 típusoknál a dugattyúba beépített középponti megakasztó rúdra terveződött át az akasztás helye, igy a dugattyú kb. 30mm-rel kisebb utat tesz meg az akasztás helyéig-ami  a végelembe beépitett  retesz-igy a légtár térfogat értelemszerűen kevesebb is a Slavia 620-hoz viszonyítva..
Nem utolsó sorban, míg ez a típus könnyedén talpcsapágyazható, átépíthető gázrugósított üzemere is, ill. a dugattyú is könnyedén átbőrözhető a műanyag tömítés helyett, ami a hosszú löketbek megfelelően olyan , mint Magyarország: "Jobban teljesít"
 az utódoknál már ez a lehetőség nem adatik meg. A SL 630-631-es légfegyverek csak saját hitvány műanyag tdugattyútömítéseikkel képesek működni, mivel egy pontosan illesztett dugattyúbőr "megfogja" a dugattyút a csekély lökethosszon. A Slavia 634/Perun 734-típusoknál a gyártók már módosítottaka  dugattyú löketen és a hitvány dugattyútömítés helyett a Gamo légfegyverek dugattyútömítését szerelik be.
A dicséretek után meg kell említenünk a tárgyalt típus egyik konstrukciós hibáját: A Slavia 620-nak  az elsütő billentyű "egytengelyes" vagy "egyzónás" kialakítása miatt huzamosabb használat esetén-bizonyos leadott lövésszám-dugattyú megakasztás után-természetes módon a dugattyú-ütőrugó "kombó" energiájának hatására elkopik a ravasz elejébe cserélhetően épített ék szerű -kialakítás . (A képen piros körrel jelöltem a szóban forgó elemet)Az ütődugattyú nem rögzül biztonságosan és akár a csőtöltési folyamat közben elengedheti az ütőrugó energiájának megfelelő erővel az ütődugattyút, aminek következtében az ütődugattyúhoz kapcsolt felhúzókar a csövet "felcsapja". Ennek eredménye lehet egy "csőtörés", de akár ujjcsonkolással járó baleset is. Ez a "folyamat"sajnos bekövetkezik a leggondosabb ápolás és karbantartás mellett is, amiknek a régmúltban nem is  tulajdonítottak túl  nagy jelentőséget, így  a légfegyverek gyorsabban tönkre is mentek
A képeken látható elsütőbillentyú, a saját ilesztő csapjával és a támrugóval
Privát, magán aukció! Sem termékcsere, sem pénzvissszafizetés nincs. Szíveskedjen mindenki elolvasnia az ismerj+oldalamat is

Jelenlegi ára: 5 800 Ft
Az aukció vége: 2020-03-16 23:01 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése