2016. november 29., kedd

Nárcisz Vízitündér Shui Xian Zöld oolong TEA (10g) - Jelenlegi ára: 590 Ft

Nárcisz Vízitündér Shui Xian Zöld oolong TEA (10g)
10g az 1db kis vákuumcsomagolt teát jelent!
Ez a tea Fujian tartományból, az illatos oolong teák szülőföldjéről származik. A világ egyik legdrágáb és leghíresebb oolong teájának, a WuYi hegyi ShuiXian klónozásából létrehozott teaültetvényekről.
Egy alig fermentált zöld oolongról lévén szó,  nagyon sokszor felönthető, rendkívül sokrétű, apránként kibontható, gazdag ízvilágú tea.
Shui Xian annyit jelent: Vizitündér. A másik neve: Nárcisz.
Az íz alapja egy zöld oolong (pl. Tie Guan Yin),  de attól jóval intenzívebb, és nárcisz virágillattal megbolondított változat. Ez nem mesterséges ízesítés, ez a teafajta sajátja!  A teljes egészében hagyományos napon szárítás, kézi feldolgozás mind-mind azt a célt szolgálja, hogy az igényes teafogyasztó minél nagyobb élvezettel szürcsölje eme remekművet!
Elk észítése:  A préselt teát kettészedjük (a 10g szerintem sok egy teázáshoz), és a fél csomag teából kb. 1-1, 5 liter tea készíthető (nem túl forró, kb. 85°C -os vízzel). Majd rövid áztatás (pár perc) után leszűrhető. Ezután újból fel lehet önteni a tealeveleket 1 liter vízzel, és egy pár perc várakozás után megint lesz 1L teánk, ami csak kevéssé marad el ízben és hatóanyagban, mint az első felöntés. Majd, leszűrést követően akár harmadszor is felönthetőek a tealevelek újabb 1L vízzel! Tehát, ha pl. csak kétszer önti fel a tealeveleket 1-1 liter vízzel (majd eldobja), még akkor is csak 150Ft -jába esik 1 liter csúcsminőségű tea (ami magas antioxidáns és természetes!!! ásványi anyag tartalmával többet ér, mint egy multivitamin tabletta)!
Az Oolong teákat eredetileg az ősi kínai uralkodók termesztették, és gazdag ízviláguknak, valamint jelentős egészségjavító hatásuknak kösz önhetően nagy megbecsülésnek örvendtek.!
Az Oolong tea tulajdonképpen félúton van a zöld, és a fekete tea között. Ez abból ered, hogy ezt a teafajtát noha erjesztés alá vonják, de a folyamatot leállítják, mielőtt az oxidáció teljesen végbe menne. Ennek köszönhetően az Oolong tea szinte rendelkezik mind a zöld tea, mind a fekete tea értékes hatóanyagaival.
Oolong tea, mint orvosság:
- Megakadályozza a zsír lerakódását. Akár 157%-kal több zsírt képes elégetni, mint testvére, a zöld tea. Túlsúlyos embereknek, vagy fogyni vágyóknak így javasolt a fogyasztása. Viszont az eredetileg karcsú emberek is nyugodtan élvezhetik a tea hihetetlen ízvilágát, mert szerepe inkább a normális testsúly elérésében van. Gyógyhatása mindenekelőtt rendkívüli vértisztító tulajdonságának köszönhető. Emiatt fokozatosan és egyenletesen, minden káros mellékhatás nélkül fogyaszt – még a hagyományosan nehéz magyar konyhán élőket is – javítja a zsírok anyagcseréjét, és csökkenti a koleszterinszintet.
- Vérnyomás- és gyulladáscsökkentő, vízhajtó és a székrekedés ellen is kitűnő. Bizonyított, hogy rendszeres fogyasztásával csökken a szívkoszorúér-betegségek kialakulása.
- Általános közérzetjavító, öregedés lassító hatását nemzetközi vizsgálatok igazolják. Japánban az oolong teát egyszerűen csak szépitő teának, vagy egészségmegőrző teának nevezik. Tartós fogyasztása ugyanis jót tesz a bőrnek: sokkal üdébb, fiatalosabb lesz. Hidratálja a bőrt, benedvesíti a levegő miatt kiszáradt torkot, és jót tesz a tüdőnek. A furfangos őszi időjárásnak kitett szervezet „ megmentője”.
- Kiváló forrásai az antioxidánsoknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, így tartós fogyasztása segíthet megelőzni a betegségeket és javítani az egészségi állapotot. A benne található antioxidánsok k isöprik szervezetünkből a káros szabadgyököket ! – ezek az anyagok megtámadhatják az izomszöveteket, gyengíthetik az immunrendszert, és akár rákot is okozhatnak – valamint megóvnak minket az oxidatív stressztől is.
- Gazdag forrása a tanninsavnak, mely javítja a száj egészségi állapotát; kimutatták, hogy szájsebészeti beavatkozás után felgyorsítja a regenerálódást. És bár a folyamat mechanizmusa még nem ismert teljes egészében, megállapították, hogy segít megelőzni a fogkő kialakulását is.
Próbálja ki, ilyet még nem ivott az biztos! Lepje meg egy-egy kis zacskó teával szeretteit, barátait, barátnőit. Biztosan nem ittak még ilyet! Egy igazán ritka kulináris élménnyel gazdagíthatja saját, és/vagy szerettei életét. Az Élet erről szól... minél több dolgot megélni, kipróbálni... adni, boldoggá tenni... és akkor már elmondhatja magáról, nem élt hiába!

Jelenlegi ára: 590 Ft
Az aukció vége: 2016-12-06 15:22 . Nárcisz Vízitündér Shui Xian Zöld oolong TEA (10g) - Jelenlegi ára: 590 Ft

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése