2021. augusztus 30., hétfő

Japán Koishiwara teáscsésze - Jelenlegi ára: 24 990 Ft

Japán Koishiwara teáscsésze
Gyönyörű mázas, szinte félgömb alakú, mondhatni öblös, de mégis remekbeszabott teáscsésze a porrá őrölt matcha teához. A lefolyó fehér és a rozsdaszerűen pöttyös máz az első, kontrasztos képen látható igazán, a többi képen pedig érvényesül a csésze igazi visszafogott, mégis nemes, a valósághoz közelebb álló színe. A csésze alján dekoratívan érvényesűl a máz nélkül hagyott patinás agyag a kemence három kör pecsétjével ellátva. Jelzett fa dobozban.
A Koishiwara kerámia (Koishiwara-yaki) története visszanyúlik egészen a XVII. századra, amikor Kuroda Mitsuyuki nagyúr (1628– 1707) keramikus mestereket hívott a Saga tartománybeli Imariból Fukuoka tartományba.
2005-ben az Asakura kerületben található két falut, Koishiwarát és Hô shuyamát egyesítették, így született meg a Tô hô nevű település. Napjainkban e falu ad otthont a Koishiwara kerámia kemencéinek.
A csésze alján található három kör jelzés alapján valószínűleg Ô ta Kumao mester készíthette. (Korábban Onta kerámiának azonosították. Az Onta és a Koishiwara kerámia hasonló jegyeket viselnek, így könnyen összetéveszhetőek. )
Eredet: Koishiwara, Fukuoka prefektúra, Japán
Gyártási év: 1980-as évek körül
Mester: Ô ta Kumao (1912-1992)
Kemence: Ô ta Kumao kemence
Kerámia: Koishiwara kerámia
Magasság: 8, 4 cm
Átmérő: 12, 3-12, 8 cm
Jelzés: A csésze alján az Ô ta Kumao kemence jele, pecsét és aláírás a fa dobozon.

Jelenlegi ára: 24 990 Ft
Az aukció vége: 2021-08-30 12:36 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése