2017. június 26., hétfő

Spirulina por 50g - Jelenlegi ára: 1 893 Ft

Spirulina por 50g
 
A kék-zöld alga  (Cyanobacteria) jótékony hatásai
A Föld legősibb szervezetei közé tartozik, sejtjeinek felépítése alapvetően megegyezik a baktériumokéval, rendszertanilag közelebb is áll hozzájuk, mint az algákhoz.
Az egyik leggazdagabb fehérjeforrás, és mivel sejtfala mucopoliszacharidból épül fel, tartós fogyasztása sem jelent megterhelést az emberi szervezet számára.   Különösen jó jód- és káliumforrás, de a szervezetünk számára nélkülözhetetlen makro- illetve nyomelemeket is tartalmaz, többek között vasat, kalciumot, nátriumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort és szelént.
Az emésztésünket segítő tiroxin nevű hormon termeléséhez a pajzsmirigynek jódra van szüksége, - a megfelelő mennyiségű tiroxin nélkül az élelem nagy része zsírrá válik,   valamint a jódhiány nehézkes felfogást, illetve különböző fokú értelmi fogyatékosságot is okozhat.
Vashiánnyal küzdők és vashiányos vérszegénységben szenvedőknek is előnyös, mivel a vasat szerves kötésű, komplex formában tartalmazza.
Az összes B-vitamin megtalálható benne, - B-12 vitaminban különösen gazdag, aminek a sejtépítésben van fontos szerepe -,   jelentős a C és E-vitamin tartalma is,   az antioxidáns béta-karotint -  mely fontos védelmet nyújt sejtjeinknek és erősíti a szervezet védekezőrendszerét - pedig a sárgarépánál tízszer nagyobb koncentrációban tartalmazza.
Nukleinsav-, valamint V-linolénsavtartalma is jelentős- mely utóbbi elősegíti a prosztaglandin képződését, aminek a vérnyomás szabályozásában, a sejtszaporodásban, a gyulladásos folyamatok, a szív- és cukorbetegség megelőzésében van szerepe.
Csökkenti a koleszterin- és a triglicerinszintet, és megelőzi a szív-koszorúér elmeszesedést, és végül, de, cseppet sem nem utolsó sorban, lassítja az öregedést.
Magas jódtartalma miatt rendszeres fogyasztás esetén legfeljebb napi 3 gr ajánlott.
Összetevők:
spirulina spp
Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.


Jelenlegi ára: 1 893 Ft
Az aukció vége: 2099-01-01 00:00 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése